Foto Gouden Spike 10.000m door Max Kooijmans

Nu sta ik niet direct bekend als een hardloper met een overvloed aan snelle spiervezels. Ik moet het toch vooral van mijn duurvermogen hebben. Hoe langer de afstand wordt hoe relatief beter ik over het algemeen presteer. Toch heb ik weer eens een uitstapje naar de 1500 meter gemaakt. Omdat dit best leuk is om te doen, maar ook een erg goede trainingsprikkel is voor het langere werk waar mijn focus toch vooral op ligt.

Een 1500M kan enorm helpen om ook een snelle 5 te lopen. De race verliep perfect voor mij, ik kon mooi de rug van Cas Lutz opzoeken die een haas had. We kwamen in een mooie tijd van 2,37 door op1000M en ik voelde mij nog sterk. Met nog 100 meter te gaan liep ik nog steeds in tweede positie, echt sprinten zat er echter niet meer in en ik werd derde. Wel in een mooi PR van 3,58.10! Voor het eerst onder de 4 minuten grens.