8-12-2013

Gisteren heb ik na ongeveer 3 maanden weer een wedstrijd gelopen, na de 5 van Wijchen ben ik 2 maanden geblesseerd geweest aan mijn scheen, na een maandje trainen was het weer tijd voor een wedstrijd, helaas heb ik het NK cross in Tilburg gemist, wat dan wel weer erg jammer was.

De crosswedstrijd had een lengte van 5km, en bestond uit 2 rondes van 2.5 km. Het parcours was redelijk vlak met alleen af en toe een klein heuveltje, maar stelde verder weinig voor. Wel zaten er veel scherpe bochtjes in het parcours, maar verder bestond het alleen uit gras en schelpenpad. Bij de start zat ik op een niet zo’n goede positie, ik stond op de tweede rij en moest me na het startschot eerst naar voren toe werken. Even na de start lag ik op 6e positie en ben ik gedurende de race steeds verder naar voren toe geschoven. Na de eerste ronde lag ik tweede en  hoorde ik dat Tom Hendrikse meedeed en samen met Wim Opten vlak achter me zat, Tom heeft een sterke eindsprint, dus moest het tempo wat worden opgeschroefd. Er viel al snel een klein gaatje, Tom kwam niet meer terug, maar Wim Opten kwam steeds dichter bij, met nog ongeveer 400m te gaan kwam Wim naast me te lopen en werd het dus een eindsprint. Wim Opten had de 10km cross ook al gewonnen en had gelukkig geen goede sprint meer in de benen, ik werd tweede achter Stefan wessel en won daarmee zowaar een krentenbrood van een halve meter 🙂