Beste lezer, mijn naam is Geart Jorritsma, zelf ben ik een fanatieke hardloper en loop ik op nationaal niveau wedstrijden. Toen ik ongeveer 4 jaar geleden begon met hardlopen, had ik nooit blessures. Ik maakte mij nooit zorgen over blessures, had enkel soms eens een pijntje hier en daar, maar dat was het dan ook.

Het hardlopen ging steeds beter en ik begon steeds meer te trainen, als tweedejaars B-junior kwam ik plotseling verdomd dicht bij de Nederlandse top. In Wijchen liep ik een door de KNAU uitgemeten vijf kilometer wegwedstrijd, de wedstrijd verliep op een behoorlijk zwaar parcours. Hier liep ik de wedstrijd van mijn leven, ik kwam binnen in een dik pr met een tijd van 16,01 en zat slechts 10 seconden achter de nummer twee van Nederland. Op dit moment wist ik zeker dat ik de volgende winter een medaille op het NK cross zou gaan pakken.

Toen ik na de wedstrijd begon met uitlopen, voelde ik een sterke pijn in mijn rechter scheen, zoiets had ik nog nooit meegemaakt. Ik had nog nooit een echte blessure gehad en dacht dat ik binnen enkele dagen wel weer pijnvrij zou kunnen lopen. Ik had het mis. Het duurde twee maanden voordat ik weer een beetje normaal kon gaan trainen. Toen ik eindelijk weer twee weken pijnvrij liep, kreeg ik alweer last, dit keer mijn linker scheen (!). Weer een hele tijd verder was deze blessure weer weg, maar volgde binnen een week alweer een nieuwe. Het NK had ik inmiddels al af moeten zeggen en de rest van het cross-seizoen kon nu ook vergeten worden.

Uiteindelijk heeft het bijna een jaar geduurd voordat ik van de blessures af was. Na een heleboel blessures en frustraties was het dan eindelijk klaar en kon ik weer een lange periode goed trainen. Ondanks dat ik nu veel meer train dan voor de blessureperiode, heb ik momenteel eigenlijk nooit meer echte blessures. Natuurlijk heb ik nog wel eens een pijntje, maar ik ben nooit meer echt geblesseerd geraakt. Als atleet heb ik inmiddels een grootte progressie mogen doormaken, afgelopen zomer  heb ik een zilveren medaille gewonnen op de 10.000m voor junioren en heb ik op bijna alle afstanden een pr gelopen.

Hoe frustrerend de blessure periode destijds ook was, nu ben ik enorm dankbaar voor alle tegenslagen. Van alle blessures heb ik namelijk zoveel geleert, dat het de frustraties meer dan waard was. Doordat van mijn schenen tot mijn liezen eigenlijk overal wel een blessure heb gehad en een manier heb gevonden om er weer van af te komen, denk ik dat u misschien iets van mijn ervaringen kunt opsteken. Wat ik heb geleert? Dat laat ik u op deze website zien!

Of u nu een beginnende hardloper of gevorderde wedstrijdloper bent, wie weet kunt u iets van mijn ervaringen opsteken en zo onnodige blessures voorkomen en een betere atleet worden! Wat ik op deze website plaatst is niet per definitie de waarheid, het is slechts mijn ervaring, voel u vrij om te gebruiken wat u wilt gebruiken en los te laten waar u niet in gelooft. Mijn doel is om u te helpen om een betere atleet te worden en u te helpen om blessures te voorkomen!

Geart Jorritsma