Op zaterdag 4 augustus stond er weer eens een echte stratenloop op het programma, de Kolkloop in Blokzijl. Een avond eerder liep ik eens niet voor mijzelf, maar als haas voor Sarah van der Wielen op de 3.000 meter. Na de race samen met mijn vader afgereisd naar Sneek waar de Sneekweek op het punt stond om te beginnen. Niet een ideale wedstrijdvoorbereiding. Op zaterdag pikten we eerst mijn opa en oma op in Jutrijp en reden we samen naar Blokzijl toe. Stiekem hoopte ik na de inspanning van de vorige avond en de wedstrijden van de afgelopen weken dat ik het een beetje rustig aan kon doen. Erik Driesen dacht daar anders over. Meteen na de start gooide hij het tempo er in en openden we met een eerste kilometer in 2.59, au!

Gelukkig zakte het tempo daarna langzaam in, kop over kop liepen Erik en ik de rondjes over het bochtige parcours. Met nog een kleine drie kilometer te gaan wist ik in een scherpe bocht een gaatje met Erik te slaan door een verkeersbord vast te pakken en hier omheen te slingeren. Vervolgens het tempo omhoog gegooid en de wedstrijd gecontroleerd uitgelopen. In een nog verrassend snelle tijd van 24,44 gefinisht ondanks de bochten en de warmte.

Voor de liefhebbers onderstaand een filmpje van de finish. Nu even rust en dan begint de voorbereiding voor het crossseizoen alweer.

https://youtu.be/cLFf-fmHGbM