Zaterdag,29 juni 2013

Afgelopen zaterdag was het NK junioren,ik heb hier meegedaan aan de 3000m bij de jongens B. Ik had me geplaatst met een tijd van 9.16, hiermee stond ik 9e op de lijst van inschrijvingen. Ik ging naar het NK toe met als doel de top 10 halen, het was mijn eerste NK baan dus ik had er niet al teveel verwachtingen over.

De start ging goed,niet zoals in Utrecht gevallen, dus dat was mooi. Na de start kon ik een mooi plekje vinden voorin het veld, ik lag op ongeveer 4e positie in baan 1. Het werd zoals verwacht een boemelrace, de eerste kilometers gingen dan ook erg langzaam, We hadden uiteindelijk rondjes van 80 seconden. Na een dikke kilometer zakte ik wat af in het veld maar kon wel in de binnenbaan blijven, ik was er net op tijd weer bij, want op ongeveer 1000m voor de finish werd er een versnelling ingezet. De kopgroep ging te hard en ik bleef in de tweede groep, daar kon ik al snel uit weglopen en lag toen in 5e positie. Mels Lambrechts haalde me in en ik kon niet meer aanpikken,maar kon mijn 6e positie wel tot de finish vasthouden. Uiteindelijk gefinisht in een pr van 9.14 op een 6e plaats, helemaal tevreden mee en het was een leuke ervaring 🙂