Tijd voor weer een wegwedstrijd, de Stadsloop Appingedam is een wedstrijd waar ik ieder jaar erg graag aan meedoe. Een erg leuke wedstrijd met een snel parcours. Twee jaar geleden scherpte ik hier mijn pr op de 10KM aan van 32,54 naar 31,16. Zo’n grote progressie zat er dit jaar helaas niet in, dit jaar was het een stuk warmer en stond er ook een flinke wind. Op de open stukken stond de wind tegen en de stukken in de stad waren erg warm.

Na even inlopen met Gert-Jan Wassink gingen we van start. Het groepje met Gert-Jan Wassink, Paul Zwama en Manuel de Backer ging mij te hard en ik besloot om een rustiger tempo aan te nemen. Van ons groepje waren alleen Tom Hendrikse en ik in staat om kopwerk te doen, halverwege liep ik wegen werd het een lange solo. In combinatie met de zware omstandigheden zat een snelle tijd er vandaag niet in. Als 8e Nederlander finishte ik in een tijd van 31,40. Lang uitgelopen en genoten van een lekker diner. Later gaan we voor snellere tijden.