24-08-2013

Op 24 augustus heb ik meegedaan aan de 5 van Wijchen, dit is een wegwedstrijd georganiseerd door Jesper van der Wielen. het was een erg leuke wedstrijd, omdat er een sterk veld mee deed en omdat de wedstrijd goed georganiseerd was.

Het parcours bestond uit 2 ronden van 2.5km, met op het einde van elke ronde nog een stuk door een school heen. Tijdens de wedstrijd besloot ik achter Mike Foppen aan te gaan, hij had destijds de beste jaartijd voor b-junioren op de 5000m dus het leek me niet nodig om hem voorbij te gaan. Het lukte om de eerste ronde bij het groepje te blijven, maar daarna moest ik al snel lossen. Het tempo ging een beetje omlaag en het lopen werd steeds zwaarder, maar de laatste km ging weer een stukje sneller. De eindtijd was 16.01, dit was een pr van 7 seconden waar ik helemaal tevreden mee ben op het toch behoorlijk zware parcours 🙂