Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw situatie. Graag ontvang ik indien mogelijk van tevoren een overzicht van je trainingsgeschiedenis, om een goed beeld te hebben van je achtergrond. Tijdens het gesprek bespreken we je korte en lange termijn doelen. Vervolgens kijken we naar wat je al gedaan hebt op het gebied van hardlooptrainingen en gaan we op zoek naar waar de potentie ligt om een volgende stap te maken. Op basis van je trainingsmomenten, aantal trainingen, mogelijkheden in de omgeving (atletiekbaan, heuvels, onverhard, enz.) maak ik vervolgens een trainingsplan voor de komende 12 weken.

12 weken planning

In grote lijnen stel ik na het intakegesprek of het tussentijdse coaching gesprek in grote lijnen een plan op voor de komende 12 weken. De vraag “wat wil je over 12 weken kunnen op het gebied van trainen om je doel te bereiken?’’ en ‘’wat zijn de stappen om hier te komen?” staan centraal.

Voor het maken van de planning kijk ik naar waar je nu staat, waar je naartoe wilt en de beste manier is om die overbrugging te maken. Hierbij is het belangrijk om realistische en gedoseerde stappen te maken om blessures te voorkomen. Door op de juiste manier variatie en progressie in je schema aan te brengen maak je de beste progressie.

In grote lijnen stel ik een plan op, besproken wedstrijden worden ingepland, daarnaast worden piek weken en rustweken ingepland. Ook de belangrijkste trainingen worden klaargezet. Het doel van de 12 wekenplanning is om een richtlijn te hebben richting je doel.

Vervolgens wordt wekelijks (of per twee weken bij het basis pakket) het schema opgesteld.

Wekelijkse trainingen

Het 12 wekenplan geeft structuur op de lange termijn, maar wekelijks (of per twee weken bij het basis pakket) wordt het definitieve schema opgesteld. De reden hiervoor is dat het schema helemaal op jouw huidige situatie moet zijn afgesteld om zo effectief mogelijk te trainen. Iedere zondag staat je schema voor de komende week klaar. Via het programma Trainingpeaks kan ik je trainingen heel nauwkeurig analyseren. Bijvoorbeeld op basis van hartslag, snelheid en Training Stress Score. Ook geef je bij iedere training bijzonderheden aan en geef je een score van 1 tot 10.

Zo heb ik een goed beeld van hoe de afgelopen week is verlopen en kan ik op basis van deze feedback een mooi op maat gemaakt schema voor de komende week opstellen. Ook onverwachte omstandigheden zoals een plotselinge drukke werkweek, ziekte, familieomstandigheden of een pijntje kunnen meteen worden meegenomen.

Voorbeeld schema Trainingpeaks

Coaching gesprek

Doormiddel van een gesprek van ongeveer 15 minuten bespreken we hoe de trainingen de afgelopen periode zijn verlopen. Van tevoren stuur ik je een vanuit Trainingpeaks opgestelde Performance Management Chart. We bespreken de progressie die je hebt gemaakt en eventueel waar je tegenaan bent gelopen. Vervolgens maken we een plan voor de opvolgende periode.