Foto door Tineke van der Vliert

Na het missen van het NK was het dit seizoen later dan gebruikelijk tijd voor mijn eerste 5.000M. Met mijn persoonlijke record van 14,51 was ik als allerlaatste in de allerlaatste serie, de F serie,toegelaten bij deze wedstrijd. Dat zegt meteen wat over het ongelofelijk hoge niveau van de Nacht van de atletiek. Na eerst de hele avond bij de eerdere wedstrijden te hebben gekeken, was het even voor 11 uur tijd om zelf te lopen. Een haas maakte mooi tempo op 14,35 schema. Ik vond een mooi plekje achterin de grote groep en probeerde zo veel mogelijk te relaxen en energie te besparen. Af en toe viel er een gaatje dat ik gelukkig steeds snel weer dicht kon lopen. Op drie kilometer voelde het tempo erg zwaar aan, maar enkele rondes later kon ik mij gelukkig weer herpakken en de aansluiting met de steeds kleiner wordende groep. Uiteindelijk telde de groep nog maar vijf man. Tim Bolink knalde er de laatste ronde nog een 64er uit, zelf bleef ik steken op 68 en finishte ik als 5e in een tijd van 14,35.10, een PR van 16 seconden!