Nieuwe week, nieuwe wedstrijd.

Na de goede ervaring in België afgelopen week besloten om opnieuw naar het zuiden af te reizen om hopelijk opnieuw mijn geluk te beproeven. Toen we rond 11 uur van start gingen over de afstand van 5.000m waren de omstandigheden ideaal. Nederland was goed vertegenwoordigt in onze serie met Niek Blikslager, Luuk Maas, Tim Bolink, Lucas Nieuweboer en ikzelf. Na de start was het Tim die meteen het tempo begin te maken. De eerste kilometers gingen in ongeveer 2.56, een mooi tempo. Doordat er geen haas was en de koploper steeds veranderde, liepen we nu ten opzichte van vorige week met veel wisseltempo’s. Halverwege de race werkte Luuk zich naar voren toe en maakte stevig tempo. Zelf kon ik ook steeds meer naar voren opschuiven en meegaan. Even later kwam ook Niek er nog eens met een versnelling overheen. Vier rondjes in 68 en 69 was echter een beetje te veel van het goede voor mij. Met drie rondes te gaan kwam ik de man met de hamer tegen en liep ik een rondje van 73, zo even 5 seconde langzamer. Gelukkig kon ik mijzelf wel weer een beetje terugpakken en vervolgens een rondje van 72 en 69 lopen. Helemaal stuk finishte ik in 14,36. Slechts een seconde boven het PR dat ik een week eerder liep, zeker gezien het totaal andere raceverloop met de vele wisseltempo’s was ik hier erg blij mee.